Radiogestuurd vliegtuig – LiPo-batterijen – de beste manier om ze te gebruiken en te behandelen

LiPo Do’s en Don’ts

Er is zeker veel verwarring over LiPo-batterijen, met name direct na complicaties waarbij ze vuur hebben gekregen. Dit is meestal het gevolg van personen die niet over een duidelijk volledig begrip beschikken van tips voor het werken met LiPo-batterijen en van de do’s en don’ts. Hopelijk zouden enkele aanbevelingen personen moeten helpen bij de geschikte richting fiets accu revisie.

LiPo-batterijen zijn enorm op aarde van rc-vliegtuigen, rc-jets en radiografisch bestuurbare modellen in het algemeen, waar door de voordelen van beide het lichaamsgewicht en de sterk verhoogde run-exemplaren voldoende rechtvaardiging kunnen zijn voor die verkoopprijs voor de rc-hobby. Lithium-polymeer-specifieke laders zijn echter nodig om uit de buurt te blijven van haard en explosie. Haard kan ontstaan ??in het geval dat de batterij wordt kortgesloten, aangezien ongelooflijke hedendaagse dingen de cel in een oogwenk passeren. Liefhebbers van radiobesturing moeten specifieke voorzorgsmaatregelen nemen om ervoor te zorgen dat hun batterijkabels effectief zijn verbonden en geïsoleerd. Bovendien kunnen er brand ontstaan ??als uw gsm of rugzak wordt doorboord.

Correct werken met LiPo’s en ze correct opladen is geen sinecure. Er zijn verschillende factoren waarmee u rekening moet houden voordat lithiumcellen worden toegepast voor e-vluchten. Maar geen enkele is veel kritischer dan bescherming!

Veiligheid is belangrijk!

Gebruik geen lithiumbatterijen totdat u bereid bent om aan alle veiligheidsmaatregelen te voldoen. Als u gewoon gewoon een batterij wilt aansluiten in plaats van er druk over te maken, hem leeg laat lopen, hem ongelooflijk heet kost, dan is LiPo-knowhow niet voor uzelf!

Lithiumcellen moeten extreem op een andere manier worden gefactureerd dan NiCD- of NiMH-cellen. Om te beginnen hebben ze een specifieke oplader nodig die uitsluitend bedoeld is om lithiumcellen op te laden.Gebruik in geen geval NiCD- of NIMH-laders op LiPo-batterijen! U moet een lithiumion- of lithium-polymeeroplader gebruiken die is gemaakt om het aantal cellen dat u probeert op te laden aan. Het opladen van lithiumcellen is het gevaarlijkste onderdeel van het werken met lithiumbatterijen. Bij het opladen zal een zware behandeling moeten worden gevolgd om te voorkomen dat de cellen beschadigd raken of erger nog, dat ze in brand vliegen. Het is cruciaal dat u uw oplader instelt op de juiste spanning of celafhankelijk. Er zijn branden die direct toe te schrijven zijn aan lithiumbatterijen, dus WEES aansprakelijk bij het opladen van lithiumbatterijen.

Hier zijn enkele belangrijke richtlijnen bij het gebruik van LiPo-batterijen:

1. Gebruik alleen een oplader die is goedgekeurd voor lithiumbatterijen! U moet Li-Po, Li-Ion duidelijk zien gemarkeerd in de oplader of gespecificeerd in de functiehandleiding bij de oplader. De twee batterijen worden op precies dezelfde manier gefactureerd.

2. Zorg ervoor dat u de juiste cel tot stand brengt, afhankelijk van uw oplader. Dit is belangrijk omdat het de volledige spanning voor het pakket weergeeft. Zorg ervoor dat de oplader het juiste aantal mobiele telefoons weergeeft wanneer u begint met opladen. Als u niet begrijpt hoe u dit moet doen, vraag dan advies aan uw ladersgids of zorg voor een lader die deze gegevens weergeeft. Zowat elke cel zal bijna nooit voor veel meer dan 4. twee volt gefactureerd hoeven te worden. Als een cel te veel wordt opgeladen, wordt de chemische samenstelling van het lithium onstabiel, wat kan leiden tot vlammen die uit uw cel komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *